L'encant de la Catalunya rural

Publicat a El Triangle el 27 de juliol de 2012. 

REPORTATGE

Per als més “urbanites” per desconnectar de la gran ciutat: la Catalunya rural com a destinació és atractiva perquè ofereix una gran varietat en paisatge, gastronomia, patrimoni i cultura. Una de les opcions a tenir en compte per descobrir el món rural en les recomanacions que us fem és l'agrupació Petits Grans Hotels de Catalunya formada per quaranta hotels independents però petits, amb menys de 15 habitacions. Els podem trobar distribuïts per gran part del territori com ara a Terres de l'Ebre, les demarcacions de Tarragona, Lleida o Girona, els Pirineus o a la Catalunya Central.




Un tracte amable, familiar, proper, personalitzat i un espai íntim i amb confort són els valors que diferencien a aquesta agrupació d'altres ofertes existents. Alhora, una altra característica interessant d'aquest agrupació és que dóna al visitant l'opció de realitzar activitats que enriqueixen la seva estada. Hi ha una gran varietat d'aquestes: des de la realització d'esports de natura a a activitats per conèixer el territori i la seva diversitat paisatgística, a més de poder, senzillament, descansar o descobrir nous hàbits saludables. Els hotels, a més de pel seu servei i qualitat, destaquen per la proximitat a ciutats mitjanes i pobles petits amb molta història i amb indrets per descobrir com ara barris antics medievals, edificis civils i religiosos romànics, restes arqueològiques, parcs naturals, platges verges, la cultura gastronòmica de qualitat o l'artesania artesania local. Una opció, per tant, de vacances tranquiles, sense estrés i per gaudir del territori, on hi ha temps per les activitats programades però també per les excursions espontànies.

Activitats i rutes

Els Petits Hotels Grans ofereixen tot un seguit de rutes que poden resultar d'atractiu per aquell turista amb ganes d'endinsar-se en la cultura local i sentir-se una mica més lligat al seu territori. Entre les que s'oferten aquest estiu la ruta d'enoturisme a la Conca de Barberà és una de les que pot despertar més interés. Els hotels que estan situats a aquesta comarca tarragonina ofereixen un pack de dos dies de visites als quatre cellers més prestigiosos de la zona, amb passejades per les vinyes i degustació de vins i caves de la Denominació d'Origen comarcal. Segons l'itinerari ja marcat es visiten el Celler familiar Mas Foraster (Montblanc), el Celler familiar Carles Andreu (Pira), el Celler Clos Montblanc (Barberà de la Conca), i la cooperativa de Barberà de la Conca. La ruta també inclou el Castell de la Comanda a Barberà de la Conca, el Museu de la Vida Rural a l'Espluga de Francolí, i els monestirs de Poblet Vallbona de les Monges i Santes Creus que pertanyen a la Ruta del Cister.

Una altra ruta es desenvolupa en bicicleta durant tres dies i recorre diferents pobles medievals i el patrimoni natural, cultural i arquitectònic del Baix Empordà a partir de pobles com ara Monells, Sant Sadurní de l'Heure, Sant Miquel de Cruïlles, Fonteta, Vulpellac, Peratallada, Palau Sator, Matajudaica, Casavells, i La Bisbal d'Empordà. D'altra banda, al Lluçanès s'ofereix una visita de la comarca amb “burricleta”: un recorregut que du el turista des d'Olost a Oristà per disfrutar del paisatge i que té una parada gastronòmica.

Finalment, l'agrupació també ofereix tres itineraris de senderisme ben diferenciats: a la Conca de Barberà, a la Costa Daurada i a la Costa Brava. La primera, que dura dos dies, s'inicia a Montblanc i va fins a Vilaverd, passant per Rojals, i descobreix els edificis medievals de la comarca tarragonina. La segona fa un recorregut des de Pals fins a Platja d'Aro durant tres dies entre una gran varietat de paisatges on el turista pot veure el contrast entre el poble medieval de Pals i els pobles mariners de Llafranc, Calella de Palafrugell, Palamós i Sant Antoni de Calonge. En darrer lloc, l'altra oferta d'itinerari va de Palamós a Tamariu i recorre tota la costa de penya-segats i cales.  

Comentaris